ANGOLA GRÁNIT ALAPANYAG ISMERTETŐ

Gyakori felhasználási területek:

ANGOLA GRÁNIT ALAPANYAG ISMERTETŐ

Az Angola egy fekete gránit. Fényes és matt kivitelben kérhető. Mérhetetlenül elegáns, csillámló, sötét, mély színű, mégsem komor. A megfelelő helyeken és mértékben használva olyan minőséget mutat, ami joggal kelt csodálatot a szemlélőben. A márvány méltó társa a belterekben.

Bárhol használható. Nincs az High End Hifi, ami ne mutatna még jobban egy gránit polcon. Álmodjon meg egy fehér márvány-fekete gránit kandalló burkolatot és mi elkészítjük. Lépjen be a környék legszebb halljába, ahol ez a két csúcs alapanyag fedi a padlót! Legyen ez az Ön otthona!

LEGFONTOSABB AMONSTONE ANGOLA TERMÉKEINK:

Története

Az AMONSTONE gránit a tűz szülöttje. A magma, a láva, a Föld belsejének vulkánokon át kitörő ereje és a bele zárt anyagok kristályos, kemény, mindent kibíró ajándéka.

Olyan ellenálló, hogy a belőle készült tárgyak élettartama akár több ezer (!) év is lehet. Bírja a karcolást, a savat, az ütést, a hőt. Színei, árnyalatai miatt a legtöbb enteriőrbe jól illeszthető. Ami pedig a mai világban még inkább felértékeli az az, hogy teljesen természetes.

Felülete, formája kizárólag fizikai hatásokkal kerül megmunkálásra. A természet adta anyagot mi csak vágjuk, csiszoljuk, faragjuk, fúrjuk. Mi lehetne jobb választás ennél az anyagnál abba a környezetbe, ahol mi és a családunk igyekszünk egészségben, biztonságban élni. 

Előnyei

  • Természetes anyag
  • Minden külső fizikai es kémiai hatásnak ellenáll
  • Rendkívül hosszú élettartamú 
  • A legnagyobb presztízsű, legelegánsabb építő és dekorációs anyagok egyike 

ÉRDEMES FIGYELEMBE VENNI

  • Az éles kemény tárgyakkal rámért üléseknek meg a gránit sem tud teljes mértékben ellenállni( kalapács, húsklopfoló)
  • Mint a természetes kövek általában a gránit is gyenge hőszigetelő 

FELHASZNÁLÁSI TIPPEK

Ajánlott minimális fugavastagság: 2 mm

Ajánlott fugázó anyag: MUREXIN SF 50 (kb. 1kg/m2)

Ajánlott ragasztóanyag: MUREXIN KWF 61 (kb. 2-4 kg/m2)

Impregnálás: A felhasználás helyétől függően szükséges lehet (csapadék, közlekedésből adódó szennyeződés, zsíros-olajos szennyeződés pl. kerti grillsütő esetén)