TERVEZZE MEG A PÁRKÁNYÁT ÉS KALKULÁLJON ÁRAT NÉHÁNY KATTINTÁSSAL!

Keresés
Keresés
Close this search box.
0

Baltic Brown gránit alapanyag ismertető

Gyakori felhasználási területek:

Baltic Brown ALAPANYAG ismertető

Észak-európai bányából származó sötét, tömör gránit. Kristályos, csillogó antracit színű, barna ásvány zárványos kőzet. 

Rendkívül kemény, szépen formálható, tartós alapanyag. Jól illeszthető akár fekete, szürke, barna vagy egészen világos bel-és kültéri környezetbe egyaránt. 
Tulajdonságai, melyeknek köszönhetően igen ellenálló, lehetővé teszik felhasználását konyhai, fürdőszobai burkolatként és kemény időjárási körülményeknek kitett felületeken is. 
Akár más gránittal kombinálva is szépen érvényesül csodás mintázata. Például AMONSTONE BALTIC BROWN gránit lépcsőlap, AMONSTONE ANGOLA gránit előlappal egy férfias enteriőr csodálatos dísze lehet.

LEGFONTOSABB AMONSTONE Baltic brown gránit TERMÉKEINK:

(A különböző, pirossal színnel jelölt termékek a linkre kattintva tekinthetők meg.)

Története

Az AMONSTONE gránit a tűz szülöttje. A magma, a láva, a Föld belsejének vulkánokon át kitörő ereje és a bele zárt anyagok kristályos, kemény, mindent kibíró ajándéka.

Olyan ellenálló, hogy a belőle készült tárgyak élettartama akár több ezer (!) év is lehet. Bírja a karcolást, a savat, az ütést, a hőt. Színei, árnyalatai miatt a legtöbb enteriőrbe jól illeszthető. Ami pedig a mai világban még inkább felértékeli az az, hogy teljesen természetes.

Felülete, formája kizárólag fizikai hatásokkal kerül megmunkálásra. A természet adta anyagot mi csak vágjuk, csiszoljuk, faragjuk, fúrjuk. Mi lehetne jobb választás ennél az anyagnál abba a környezetbe, ahol mi és a családunk igyekszünk egészségben, biztonságban élni.  A gránitról részletesen a linkre kattintva olvashat!

Előnyei

  • Természetes anyag
  • Minden külső fizikai es kémiai hatásnak ellenáll
  • Rendkívül hosszú élettartamú 
  • A legnagyobb presztizsű, legelegánsabb építő es dekorációs anyagok egyike 

ÉRDEMES FIGYELEMBE VENNI

  • Az éles kemény tárgyakkal rámért üléseknek meg a gránit sem tud teljes mértékben ellenállni( kalapács, húsklopfoló)
  • Mint a természetes kövek általában a gránit is gyenge hőszigetelő 

FELHASZNÁLÁSI TIPPEK

Ajánlott minimális fugavastagság: 2 mm

Ajánlott fugázó anyag: MUREXIN SF 50 (kb. 1kg/m2)

Ajánlott ragasztóanyag: MUREXIN KWF 61 (kb. 2-4 kg/m2)

Impregnálás: A felhasználás helyétől függően szükséges lehet (csapadék, közlekedésből adódó szennyeződés, zsíros-olajos szennyeződés pl. kerti grillsütő esetén)

Pénznem

HUF

Vastagság

Itt tudja megadni, hogy milyen magasságú párkányt kíván rendelni. Nagyobb igényebevétel esetén (pl.: kültéren 3 cm) vastagabb párkányt javaslunk, míg beltéren a vékonyabb változat is tökéletesen megfelelő lehet.

Mélység

Itt tudja megadni a párkány mélységét cm-ben. FONTOS! Kültéri párkány esetében a végleges falsíktól érdemes minimum 3cm-es túlnyúlással számolni a megfelelő vízelvezetés érdekében.