TERVEZZE MEG A PÁRKÁNYÁT ÉS KALKULÁLJON ÁRAT NÉHÁNY KATTINTÁSSAL!

Keresés
Keresés
Close this search box.
0

CARACAS MÁRVÁNY ALAPANYAG ismertető

Gyakori felhasználási területek:

CARACAS MÁRVÁNY ALAPANYAG ismertető

A CARACAS fehér alapon szürkén erezett, a fényt lágyan áteresztő, kellemes derengésbe burkolózó igényes alapanyag. Bármely felületre jól használható. Fürdők, konyhák, ablakok, lépcsők, padlók és falak elegáns éke. Használata jómódot, kifinomultságot, ízlést sugall. A modern ledfényekkel csodás látványt érhetünk el, ha oldalról vagy hátulról megvilágítjuk ezeket a kőfelületeket., burkolatokat. 

A soha nem múló érték üzenetét hordozza és természetesen természetes. Nincs olyan pontja az épületeknek, ahol ne emelné a látványt, az érintés élményét.  Ez az az anyag, amivel kapcsolatban szabadon kell engednünk a fantáziánkat. Mi pedig megvalósítjuk az álmait. 

LEGFONTOSABB AMONSTONE CARACAS TERMÉKEINK:

(A különböző, pirossal színnel jelölt termékek a linkre kattintva tekinthetők meg.)

Története

Az AMONSTONE márvány, az érték, a kellem és az igényesség szimbóluma. Ízlésesen használva éppolyan mai, mint amennyire hagyományos. A fény a kristályos kőzeten átszűrődik, oldalról, bársonyos ragyogást ad a felületnek. Tapintása hűvös, sima, mégis olyan, mintha kedvesünk szabad, finom bőrfelületét simítanánk. 

A márvány üzen. Azt mondja, az örök szépség vagyok, a nem múló tökéletesség, az érzékeid vágyának tárgya. Itt a helyem, hogy minden nap örömöt adjak. Persze az sem baj, ha mások kissé irigykedve látják, milyen szépséggel vetted körbe magad.

Előnyei

  • Természetes anyag
  • Csiszolással többször is könnyen felújítható felületet ad
  • Az idő előrehaladtával szépen “avul”, mindig is elegáns marad az eltelt évek számától függetlenül
  • Klasszikus márvány, nagyszerűen illeszkedik minden enteriőrbe

ÉRDEMES FIGYELEMBE VENNI

  • Fényes felületű burkolatként nem viseli jól a savak, maró tisztítószerek hatását
  • A vízszintes felületeket burkolás után azonnal, majd időszakosan  ismétlődően impregnálni kell (alacsony költségű, könnyen, szaktudás nélkül is elvégezhető, évente-kétévente szükséges kezelés)
  • A zsíros, olajos, színes folyadékok maradandó foltot hagyhatnak rajta
  • Nem jó hőszigetelő

FELHASZNÁLÁSI TIPPEK

Ajánlott minimális fugavastagság: 2 mm

Ajánlott fugázó anyag: MUREXIN SF 50 (kb. 1kg/m2)

Ajánlott ragasztóanyag: MUREXIN KWF 61 (kb. 2-4 kg/m2)

Impregnálás: A felhasználás helyétől függően ajánlott (csapadék, közlekedésből adódó szennyeződés, zsíros-olajos szennyeződés pl. kerti grillsütő esetén) A csúszásmentes, matt, valamint a koptatott antikolt felület impregnálása minden esetben KÖTELEZŐ!

Ajánlott impregnáló anyag: MUREXIN Repol S4 szilikonos impregnáló (kb. 0,2-0,5 l/m2)

Pénznem

HUF

Vastagság

Itt tudja megadni, hogy milyen magasságú párkányt kíván rendelni. Nagyobb igényebevétel esetén (pl.: kültéren 3 cm) vastagabb párkányt javaslunk, míg beltéren a vékonyabb változat is tökéletesen megfelelő lehet.

Mélység

Itt tudja megadni a párkány mélységét cm-ben. FONTOS! Kültéri párkány esetében a végleges falsíktól érdemes minimum 3cm-es túlnyúlással számolni a megfelelő vízelvezetés érdekében.