TERVEZZE MEG A PÁRKÁNYÁT ÉS KALKULÁLJON ÁRAT NÉHÁNY KATTINTÁSSAL!

Keresés
Keresés
Close this search box.
0

IBIZA gránit alapanyag ismertető

Gyakori felhasználási területek:

IBIZA Gránit alapanyag ismertető

Az IBIZA egy sárga-bézs-szürke-fehér gránit. A legkedvesebb, legvidámabb színhatású alapanyagunk. Egy klasszikus bézs konyha pultjaként szép összhangot ad, de egy ultramodern csupa fekete-szálcsiszolt fém  elemeket felvonultató enteriőr mellett is tökéletes ellenpont. 

Párkányként, könyöklőként pedig számtalan falszín mellé társítható. Ha beleszeret, mindig örülni fog, hogy ezt választotta.

LEGFONTOSABB AMONSTONE IBIZA TERMÉKEINK:

Egyedi gyártmányok 2 cm-es vastagságtól, alapértelmezetten fényes felülettel elérhetőek. Továbbá rendelésre a rendelkezésre állástól függően matt felülettel és/vagy 3 cm-es vastagságban is elérhetőek, amellyel kapcsolatban minden esetben érdeklődjön kollégáinknál.

(A különböző, pirossal színnel jelölt termékek a linkre kattintva tekinthetők meg.)

Története

Az AMONSTONE gránit a tűz szülöttje. A magma, a láva, a Föld belsejének vulkánokon át kitörő ereje és a bele zárt anyagok kristályos, kemény, mindent kibíró ajándéka.

Olyan ellenálló, hogy a belőle készült tárgyak élettartama akár több ezer (!) év is lehet. Bírja a karcolást, a savat, az ütést, a hőt. Színei, árnyalatai miatt a legtöbb enteriőrbe jól illeszthető. Ami pedig a mai világban még inkább felértékeli az az, hogy teljesen természetes.

Felülete, formája kizárólag fizikai hatásokkal kerül megmunkálásra. A természet adta anyagot mi csak vágjuk, csiszoljuk, faragjuk, fúrjuk. Mi lehetne jobb választás ennél az anyagnál abba a környezetbe, ahol mi és a családunk igyekszünk egészségben, biztonságban élni. 

Előnyei

  • Természetes anyag
  • Minden külső fizikai es kémiai hatásnak ellenáll
  • Rendkívül hosszú élettartamú 
  • A legnagyobb presztízsű, legelegánsabb építő és dekorációs anyagok egyike 

ÉRDEMES FIGYELEMBE VENNI

  • Az éles kemény tárgyakkal rámért üléseknek meg a gránit sem tud teljes mértékben ellenállni( kalapács, húsklopfoló)
  • Mint a természetes kövek általában a gránit is gyenge hőszigetelő 

FELHASZNÁLÁSI TIPPEK

Ajánlott minimális fugavastagság: 2 mm

Ajánlott fugázóanyag: MUREXIN SF 50 (kb. 1 kg/m2)

Ajánlott ragasztóanyag: MUREXIN KWF 61 (kb. 2-4 kg/m2)

Impregnálás: A felhasználás helyétől függően szükséges lehet (csapadék, közlekedésből adódó szennyeződés, zsíros-olajos szennyeződés pl. kerti grillsütő esetén)

Pénznem

HUF

Vastagság

Itt tudja megadni, hogy milyen magasságú párkányt kíván rendelni. Nagyobb igényebevétel esetén (pl.: kültéren 3 cm) vastagabb párkányt javaslunk, míg beltéren a vékonyabb változat is tökéletesen megfelelő lehet.

Mélység

Itt tudja megadni a párkány mélységét cm-ben. FONTOS! Kültéri párkány esetében a végleges falsíktól érdemes minimum 3cm-es túlnyúlással számolni a megfelelő vízelvezetés érdekében.