TERVEZZE MEG A PÁRKÁNYÁT ÉS KALKULÁLJON ÁRAT NÉHÁNY KATTINTÁSSAL!

Keresés
Keresés
Close this search box.
0

ROSA GRÁNIT ALAPANYAG ismertető

Gyakori felhasználási területek:

ROSA GRÁNIT ALAPANYAG ismertető

A ROSA rózsaszín-szürke-fehér gránit. Kedves púderes árnyalatú, mégis örök időkre szóló rendkívül kemény alapanyag. A konyhapult, a kandalló, a fürdőszobai polcok ideális alkotója. Ellenáll a hőnek, fizikai behatásoknak, savaknak. Felülete felújítható és erős igénybe vétel esetén is kifejezetten kopásálló.

Nem véletlen, hogy a gránit bankok, paloták felületeinek, oszlopainak, szobroknak alapanyaga, nagyforgalmú közterek burkolata. Ugyanakkor az AMONSTONE gránitok méretre vágva, egyedi igények szerint megmunkálva, házhoz szállítva mindenki számára elérhetőek.

Díszítse vele ablakát, lépcsőjét, kertjét, otthonát és biztos lehet benne, hogy akár generációkkal később is ugyanolyan jól fog kinézni az Ön által most kiválasztott és megrendelt felület. Azt gondolja ez ma nem fontos? Akkor gondoljon arra, hogy milyen jót tesz a környezetével, ha ennek az értéknek megfelelően választ! Ön természetes, egészséges környezetet biztosíthat Családjának. 

LEGFONTOSABB AMONSTONE ROSA TERMÉKEINK:

Egyedi gyártmányok 2 cm-es vastagságtól, alapértelmezetten fényes felülettel elérhetőek. Továbbá rendelésre a rendelkezésre állástól függően matt felülettel és/vagy 3 cm-es vastagságban is elérhetőek, amellyel kapcsolatban minden esetben érdeklődjön kollégáinknál.

(A különböző, pirossal színnel jelölt termékek a linkre kattintva tekinthetők meg.)

Története

Az AMONSTONE gránit a tűz szülöttje. A magma, a láva, a Föld belsejének vulkánokon át kitörő ereje és a bele zárt anyagok kristályos, kemény, mindent kibíró ajándéka.

Olyan ellenálló, hogy a belőle készült tárgyak élettartama akár több ezer (!) év is lehet. Bírja a karcolást, a savat, az ütést, a hőt. Színei, árnyalatai miatt a legtöbb enteriőrbe jól illeszthető. Ami pedig a mai világban még inkább felértékeli az az, hogy teljesen természetes.

Felülete, formája kizárólag fizikai hatásokkal kerül megmunkálásra. A természet adta anyagot mi csak vágjuk, csiszoljuk, faragjuk, fúrjuk. Mi lehetne jobb választás ennél az anyagnál abba a környezetbe, ahol mi és a családunk igyekszünk egészségben, biztonságban élni. 

Előnyei

  • Természetes anyag
  • Minden külső fizikai es kémiai hatásnak ellenáll
  • Rendkívül hosszú élettartamú 
  • A legnagyobb presztizsű, legelegánsabb építő es dekorációs anyagok egyike 

ÉRDEMES FIGYELEMBE VENNI

  • Az éles kemény tárgyakkal rámért üléseknek meg a gránit sem tud teljes mértékben ellenállni( kalapács, húsklopfoló)
  • Mint a természetes kövek általában a gránit is gyenge hőszigetelő 

FELHASZNÁLÁSI TIPPEK

Ajánlott minimális fugavastagság: 2 mm

Ajánlott fugázó anyag: MUREXIN SF 50 (kb. 1kg/m2)

Ajánlott ragasztóanyag: MUREXIN KWF 61 (kb. 2-4 kg/m2)

Impregnálás: A felhasználás helyétől függően szükséges lehet (csapadék, közlekedésből adódó szennyeződés, zsíros-olajos szennyeződés pl. kerti grillsütő esetén)

Pénznem

HUF

Vastagság

Itt tudja megadni, hogy milyen magasságú párkányt kíván rendelni. Nagyobb igényebevétel esetén (pl.: kültéren 3 cm) vastagabb párkányt javaslunk, míg beltéren a vékonyabb változat is tökéletesen megfelelő lehet.

Mélység

Itt tudja megadni a párkány mélységét cm-ben. FONTOS! Kültéri párkány esetében a végleges falsíktól érdemes minimum 3cm-es túlnyúlással számolni a megfelelő vízelvezetés érdekében.