TERVEZZE MEG A PÁRKÁNYÁT ÉS KALKULÁLJON ÁRAT NÉHÁNY KATTINTÁSSAL!

Keresés
Keresés
Close this search box.
0

TORONTO MÉSZKŐ ALAPANYAG ismertető

Gyakori felhasználási területek:

TORONTO MÉSZKŐ ALAPANYAG ismertető

A Toronto egy sötét antracit színű mészkő. Mind kül-, mind pedig beltéri felhasználásra javasoljuk. Megfelelő vastagságban falfelületek, padlók burkolására, párkánynak, könyöklőnek, kerítésfedlapnak  használható. A legkedveltebb alapanyagunk. A felületen megjelenő kékes, vöröses árnyalatok sötét színe ellenére kedvessé teszik ezt a nagyszerű anyagot. Csodálatosan illik a minimalista környezetbe, de könnyen kiegészíthet egy hagyományos teret, épületet is. A TERMÉSZET MINDEN STÍLUSBAN OTTHON VAN.

 

LEGFONTOSABB AMONSTONE TORONTO TERMÉKEINK:

Egyedi gyártmányok 2 cm-es vastagságtól, alapértelmezetten fényes felülettel elérhetőek. Továbbá rendelésre a rendelkezésre állástól függően matt felülettel és/vagy 3 cm-es vastagságban is elérhetőek, amellyel kapcsolatban minden esetben érdeklődjön kollégáinknál.

(A különböző, pirossal színnel jelölt termékek a linkre kattintva tekinthetők meg.)

Története

A mészkő jellemzően egyásványos, üledékes kőzet, melynek sűrűsége és színe függ a kőzetalkotó szemcsék alakjától és méretétől, vannak lyukacsos és egészen tömör szerkezetű kövek is. A fehértől, az egyre sötétebb bézsen át, egészen a feketéig mozgó színskálán találunk szebbnél-szebb kőlapokat ízlésünknek megfelelően.

Természetes anyag lévén amellett, hogy rendkívül tartós és időtálló, egyedisége vitathatatlan. Hiába is keresnénk, nincs két ugyanolyan mészkőlap: sokszor az évmilliók alatt megkövült őstengeri élőlények maradványait is megtalálhatjuk a feldolgozott alapanyagokban.

A mészkő sokszínűségéről és keletkezéséről bővebben a linkre kattintva olvashat!

Ellenálló anyag, felhasználási lehetőségei igencsak sokrétűek. Az AMONSTONE TORONTO termékek akár több generáción át kölcsönöznek melegséget és különlegességet otthonunknak.

Előnyei

  • Természetes anyag
  • Kevéssé forrósodik fel a nyári napsütésben, a hasonló színű beton, gres termékekkel összehasonlítva, ami hasznos a teraszon, a kertben, a medence körül
  • Vizesen nem csúszik, sem cipőben, sem pedig mezítláb
  • Akár matt, antikolt, fényes felülettel is könnyen karban tartható, tisztítható
  • Csiszolással többször is könnyen felújítható felületet ad
  • Az idő előrehaladtával szépen “avul”, mindig is elegáns marad az eltelt évek számától függetlenül

ÉRDEMES FIGYELEMBE VENNI

  • Fényes felületű burkolatként nem viseli jól a savak, maró tisztítószerek hatását
  • A vízszintes felületeket burkolás után azonnal, majd időszakosan  ismétlődően impregnálni kell (alacsony költségű, könnyen, szaktudás nélkül is elvégezhető, évente-kétévente szükséges kezelés)
  • A zsíros, olajos, színes folyadékok maradandó foltot hagyhatnak rajta
  • Nem jó hőszigetelő

FELHASZNÁLÁSI TIPPEK

Ajánlott minimális fugavastagság: 2 mm

Ajánlott fugázó anyag: MUREXIN SF 50 (kb. 1kg/m2)

Ajánlott ragasztóanyag: MUREXIN KWF 61 (kb. 2-4 kg/m2)

Impregnálás: A felhasználás helyétől függően ajánlott (csapadék, közlekedésből adódó szennyeződés, zsíros-olajos szennyeződés pl. kerti grillsütő esetén) A csúszásmentes, matt, valamint a koptatott antikolt felület impregnálása minden esetben KÖTELEZŐ!

Ajánlott impregnáló anyag: MUREXIN Repol S4 szilikonos impregnáló (kb. 0,2-0,5 l/m2)

Pénznem

HUF

Vastagság

Itt tudja megadni, hogy milyen magasságú párkányt kíván rendelni. Nagyobb igényebevétel esetén (pl.: kültéren 3 cm) vastagabb párkányt javaslunk, míg beltéren a vékonyabb változat is tökéletesen megfelelő lehet.

Mélység

Itt tudja megadni a párkány mélységét cm-ben. FONTOS! Kültéri párkány esetében a végleges falsíktól érdemes minimum 3cm-es túlnyúlással számolni a megfelelő vízelvezetés érdekében.