TERVEZZE MEG A PÁRKÁNYÁT ÉS KALKULÁLJON ÁRAT NÉHÁNY KATTINTÁSSAL!

Keresés
Keresés
Close this search box.
0

Hogyan találjuk meg a tökéletes fagyálló csuszásmentes kültéri járólapot?

A kültéri járólapok kiválasztása meghatározó szerepet játszik az otthonunk külső területeinek tartósságában, biztonságában és esztétikájában. A magyarországi időjárási viszonyok között elengedhetetlen, hogy a kültéri burkolatok ellenálljanak a szélsőséges hőmérséklet-ingadozásnak, különösen a fagynak. Emellett kültéren a biztonság is egy rendkívül fontos szempont. Például csapadékos időben, vagy a medence környékén a nem csúszásmentes járólapok könnyen baleset veszélyessé válhatnak.

Emellett a kültéri járólapnak nem csak praktikusnak kell lennie, hanem fontos, hogy esztétikus is legyen, hiszen a terasz vagy a kert megjelenése nagyban hozzájárul az otthonunk összképéhez és hangulatához.

Napjainkban szinte végtelen különböző anyagból készült burkolat közül választhatunk, ami jelentősen megnehezítheti a döntést. Számtalan kritériumnak kell megfelelnie a kiszemelt burkolóanyagnak, hogy megfeleljen a követelménykenek. Ezért szeretnénk szakértői segítséget nyújtani, hogy megtalálja az ideális fagyálló és csúszásmentes kültéri burkolatot, amely hosszú távon biztosítja a szépséget, a funkcionalitást és a biztonságot.

fagyálló csúszásmentes kültéri járólap

Miért kell fagyállónak lennie a kültéri burkolatnak?

A fagyálló kültéri burkolatok rendkívül fontosak a tartósság és biztonság szempontjából. Magyarország éghajlatán a hőmérséklet jelentősen ingadozhat, különösen télen, amikor gyakoriak a fagypont alatti hőmérsékletek. A fagyálló járólapoknak alacsony a vízfelvételük, aminek köszönhetően ellenállnak a víz beszivárgásának, ami repedésekhez, és idővel jelentősebb károkhoz vezethet. Így a fagyálló kültéri járólap hosszútávon képes megőrizni eredeti szépségét, miközben megkímél minket a javítási költségektől.

Miért fontos, hogy csúszásmentes legyen a kültéri burkolat?

A csúszásmentes kültéri burkolatok legfontosabb szerepe a biztonság megőrzése. A kültéri burkolat ki van téve az időjárás elemeinek, és a különböző csapadék hatására felületük csúszóssá válhat, ami potenciális veszélyforrást jelent. A csúszásmentes burkolatok olyan speciális textúrával rendelkeznek, amelyek növelik a tapadást, így minimalizálva a balesetek kockázatát esős, vagy jeges időjárás esetén, és a medencék környékén.

Milyen anyagból legyen a fagyálló, csúszásmentes kültéri járólap?

A kültéri járólapok szemrevételezése közben számtalan különböző anyaggal találkozhatunk. Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya, amit érdemes számításba venni vásárlás előtt. 

csúszásmentes kültéri járólap

Kerámia burkolat

A kerámia burkolat gazdaságos és könnyen telepíthető, sokféle dizájnban és színben kapható, így sokoldalúan felhasználható különböző elképzelésekhez. Azonban kültéri használatra nem ideálist, mivel kevésbé ellenálló a faggyal szemben. A kerámia burkolat felülete idővel megrepedezik, ami tovább rontja a járólap fagyállóságát. Emellett a kerámiából készült burkolat felülete nedvesség hatására csúszóssá válik.

Porcelán és gres járólapok

A porcelán és gres járólap is kerámia burkolatoknak számít, azonban különleges gyártási folyamatuknak köszönhetően alacsony a vízfelvételük, így kevésbé hajlamosak a repedésekre és sérülésekre, még a szélsőséges időjárási körülmények között is. Emiatt porcelánból és gresből készült burkolatokat gyakran választják kültéri járólapnak.

Bár számtalan színben, és mintában kaphatóak a porcelán járólapok, azonban mindig érződni fog, hogy mesterséges anyagról van szó. E miatt nehezen illesztehetőek be természetes környezetbe, és hidegebb érzetet kelthetnek. A porcelán járólap egy magasabb árkategóriát képvisel. Továbbá telepítésük bonyolultabb, és speciális ragasztó, illetve fugázó anyagokra van szükség hozzá.

Beton burkolat

A beton burkolatok rendkívül tartósak és viszonylag olcsó megoldást kínálnak. Ennek eredményeképpen gyakran használják forgalmasabb területeken, például járdaként, felhajtóként, és ipari területeken. Strapabíróságának köszönhetően ellenáll a nagy terhelésnek és a különböző időjárási viszonyoknak. Azonban esztétikailag kevésbé vonzóak, gyakran rideg és ipari megjelenésűek. Felületük megfelelő kezelés nélkül könnyen csúszóssá válhat, ha víz éri. Illetve Megfelelő karbantartás hiányában élettartama is jelentősen csökkenhet.

Térkő

A térkő alapjában véve a betonból készül, amihez gyakran különféle adalékanyagokat adnak, hogy esztétikusabbá tegyék és növeljék az ellenálló képességét. A térkövek magukba hordozzák a beton pozitív tulajdonságait, miközben esztétikailag vonzóbbak és sokoldalúbbak. 

Azonban térkövek élettartama rövidebb, különösen akkor, ha nem megfelelő az anyag, választás vagy a kivitelezés. A térkövek közötti fugák idővel kimosódhatnak, ezért rendszeres karbantartás igényel. A térkő szintén egy mesterséges anyag, aminek az előállítása jelentős környezeti terhelést jelent, illetve megjelenéséből is hiányzik a természetesség.

Mészkő padlólap

A mészkő burkolat természetes szépsége és időtálló eleganciája mellett kiváló fagyálló és csúszásmentes tulajdonságokkal bírnak. Enyhe porozitás miatt időnként karbantartást igényel, viszont megfelelő tömítéssel biztosak lehetünk benne, hogy a mészkő járólap hosszú évtizedekig megőrzi eredeti állapotát. A mészkő tehát nemcsak esztétikus, hanem praktikus és időtálló választás, ami harmonikus szépséget kölcsönöz és biztonságot nyújt otthonunk külső terének.

fagyálló kültéri járólap

Prémium minőségű mészkő kültéri fagyálló csúszásmentes járólap

A természet mindig tökéleteset alkot, ezért ne elégedjünk meg mesterséges kőmintás fagyálló kültéri járólappal, ha választhatjuk a természetes szépséget. A mészkő egyedülálló stílussal, illetve hosszú élet tartalommal rendelkezik, és a kő felülete akkor sem válik csúszóssá, ha víz éri. Tekintse meg az Amonstone prémium minőségű kültéri mészkő burkolatait, illetve a méretre gyártott medence szegélyköveket.

További cikkek

Pénznem

HUF

Vastagság

Itt tudja megadni, hogy milyen magasságú párkányt kíván rendelni. Nagyobb igényebevétel esetén (pl.: kültéren 3 cm) vastagabb párkányt javaslunk, míg beltéren a vékonyabb változat is tökéletesen megfelelő lehet.

Mélység

Itt tudja megadni a párkány mélységét cm-ben. FONTOS! Kültéri párkány esetében a végleges falsíktól érdemes minimum 3cm-es túlnyúlással számolni a megfelelő vízelvezetés érdekében.