TERVEZZE MEG A PÁRKÁNYÁT ÉS KALKULÁLJON ÁRAT NÉHÁNY KATTINTÁSSAL!

Keresés
Keresés
Close this search box.
0

Ötletek belső ablakpárkányhoz, hogy többet hozz ki a lehetőségekből

Otthonunk tervezésekor, vagy felújításánál számtalan elképzelés és ötlet cikázik a fejünkben, amik közül sokszor nagyon nehéz választani. Vannak olyan elemei otthonunknak, – mint például a konyhapult – amiket már rengeteg módon elképzeltünk. Viszont, a nagy tervezgetés közepette akadhatnak olyan részek is, amelyek méltatlanul háttérbe szorulnak. Az egyik ilyen elem a könyöklő. A belső párkányra legtöbben csak a ház kötelező elemeként tekintenek, maximum néhány virágcserép kerül rá. Viszont egy kis kreativitással, és néhány jó ötlettel csodálatos dolgokat hozhatunk ki belső ablakpárkányunkból, ami meghatározhatja otthonunk stílusát és hangulatát.

belső könyöklő ötlet

Milyen funkciókat láthat el a belső párkány?

Az ablakpárkányok nem csak egy kiegészítő részletei otthonunknak, hanem kritikus szerkezeti elemek: hozzájárulnak az épület szerkezeti integritásához, megvédik a falat a természet viszontagságaitól, és a nedvességtől. Azonban egy kis kreativitással jóval többet is kihozhatunk belőle. Néhány remek ötletet gyűjtöttünk össze, amivel új funkciót adhatunk a belső ablakpárkánynak.

Alakítsunk ki kényelmes ülő sarkot

Az egyik legjobb dolog, ami a könyöklővel történhet, ha meghitt ülősarkot alakítunk ki belőle. Rengeteg ragyogó ötlet, és elképzelés létezik, amik nem csak szemkápráztatóak, hanem otthon érzését erősítik, és karaktert kölcsönöznek a belső térnek. Nem utolsó sorban egy egy extra ülő felülettel maximalizálni tudjuk otthonunk helykihasználtságát. Például egy kisebb hálószobában, ahol egy-két szék már a túlzsúfoltság érzését kelti, ott egy extra ablak ülőkével rengeteg helyett spórolhatunk, és rengeteget javíthatunk a hangulaton.

belső ablakpárkány ötlet olvasó sarok

Munkaállomás

Az utóbbi években az úgynevezett home office az előtérbe került, ami jócskán felértékelte az otthoni irodahelyiség jelentőségét. Azonban helyhiánya miatt nem mindenki tud megfelelő munkaállomást kialakítani otthon. Erre nyújt egy zseniális megoldást az ablakpárkány! Az ablakpárkányból kialakított munkaállomás nem csak praktikus, hanem egyediek és stílusosak tudnak lenni egy kis kreativitással és képzelőerővel.

Dobjuk fel vele a nappalit

Nem csak a nappaliban tudjuk hasznosítani az ablakpárkányt ülőalkalmatoságnak. A pad gyanánt egy igazán modern, exkluzív ülőhelyként tudjuk kamatoztatni a könyöklő nyújtotta adottságokat, ami egy stílusos otthonba jól illik. Az párkánypadról egyszerre gyönyörködhetünk a kilátásban, és vehetünk részt a társasági életben.

Konyhabútor kiegészítése

A belső könyöklő funkcionálhat a konyhai munkalap meghosszabbításaként is, ami egyszerre hihetetlenül elegáns és praktikus. A nagyobb munkafelület a konyhában mindig jól jön, emelett minimalizálni tudjuk azoknak a zugoknak és réseknek a számát, ahova a szennyeződések kerülhetnek. A megoldáshoz a gránitot, vagy a mészkövet ajánljuk, mivel tartóságuknak és egyedi stílusoknak köszönhetően tökéletesek konyhaibútorlapnak és párkánynak egyaránt.

Reggeliző bár

Ha olyan megoldásokat keres, amivel a maximumot tudja kihozni aprócska konyhájából, akkor ez a tökéletes ötlet. Egy jól megválasztott belső könyöklő, egy ülő alkalmatosság és kész is a tökéletes reggeliző hely. Az ablakpárkány kialakításához használjunk ugyanolyan anyagot, mint amiből a konyhai munkalap készült. Az ötletet természetesen nemcsak apró konyhákhoz ajánljuk.

belső ablakpárkány ötlet

Emeli otthonunk fényét

Egy jól megválasztott belső párkány eleve stílusosabbá teszi otthonunkat. Megfelelő ötletek és elképzelések birtokában tovább fokozhatjuk hatását. Tegyünk a könyöklőre zöld növényt, virágot, dekorelemet, könyvet, vagy bármit mást, ami illik otthonunkban és kifejezhetjük vele magunkat és stílusunkat. Egyre figyeljünk oda: a kevesebb néha több, vagyis ne csúfoljuk túl a párkányt.

Milyen anyagból készüljön a belső ablakpárkány?

Ha meg van az elképzelésünk a párkányhoz, akkor jön az egyik legfontosabb kérdés: Milyen anyagból készüljön a könyöklő? Hiszen ötletünk megvalósításához a legjobb anyagot kell megtalálni. A kérdést nehezíti, hogy manapság a bőség zavarával állunk szemben. Számtalan különböző természetes, és mesterséges anyag közül választhatunk, amivel megvalósíthatjuk ötletünket.

Az ára, és könnyű elérhetősége miatt az egyik leggyakoribb választás a műanyag párkány. Viszont ezen felül már kevés érv szól mellette. A műanyagból készült könyöklök gyorsan elhasználódnak, és előállításuk jelentős környezeti teherrel jár. Emellett nem hogy semmit nem tesz hozzá otthonunk fényéhez, hanem egy stílusosan berendezett belső tér esztétikáját is le tudja húzni.

Mészkő

A mészkő rendkívül tartós anyag, aminek köszönhetően hosszú évtizedekig megőrzik eredeti állapotukat akár intenzív igénybevétel mellett is. Az üledékes kőzet egyedülálló mintázatával, természetes eleganciájával és szépségével jelentősen emelhetjük otthonunk fényét. Továbbá a természetes kő felülete könnyen tisztán tartható, egy egyszerű szappanos oldattal egyetlen mozdulattal tisztává varázsolható. Ugyan a bekerülési költsége magasabb, mint egy műanyag párkány, viszont tartósságának köszönhetően hosszútávon anyagilag is megtérül.

Tekintse meg az Amonstone prémium minőségű mészkő kínálatát, és tervezze meg egyszerűen online a tökéletes párkányt tervezünk segítségével!

Gránit

A gránit az egyik legkeményebb, és legtartósabb természetes anyag. Ennek köszönhetően a gránitból készült párkányok egy életre szólnak. Háztartási körülmények között aligha lesz rajta akár egyetlen karcolás is. A gránitot az emberiség már az ókor óta monumentális építmények, belső és külső terek díszítésére használja. Ezt az időtlen stílust és eleganciát teremthetjük meg a gránit segítségével otthonunkban is. Karban,- és tisztántartása semmivel sem nehezebb, mint a mészkőből készült könyöklő.

Az Amonstone webáruházában széles választékban találhat kiváló minőségű egyedi gránit anyagokat, amelyekből néhány kattintással megtervezheti a szükséges ablakpárkányokat!

További cikkek

aranymetszés spirál

Aranymetszés a természetben

Története Az aranymetszéssel sok helyütt találkozhatunk a természetben, ami méltán felkeltette már az ókori matematikusok, művészek és építészek érdeklődését. Az ókori Görögországban először Püthagorasz, Theodórosz

Tovább olvasom

Pénznem

HUF

Vastagság

Itt tudja megadni, hogy milyen magasságú párkányt kíván rendelni. Nagyobb igényebevétel esetén (pl.: kültéren 3 cm) vastagabb párkányt javaslunk, míg beltéren a vékonyabb változat is tökéletesen megfelelő lehet.

Mélység

Itt tudja megadni a párkány mélységét cm-ben. FONTOS! Kültéri párkány esetében a végleges falsíktól érdemes minimum 3cm-es túlnyúlással számolni a megfelelő vízelvezetés érdekében.