TERVEZZE MEG A PÁRKÁNYÁT ÉS KALKULÁLJON ÁRAT NÉHÁNY KATTINTÁSSAL!

Keresés
Keresés
Close this search box.
0

Kreatív ötletek a természetes kő beltéri felhasználására

A természetes kövek egyszerre tartósak, fenntarthatóak, esztétikusak és sokoldalúan felhasználhatóak. A természetes kő évezredek óta az építészet nélkülözhetetlen eleme. Gondoljunk csak az emberiség legjelentősebb legidőtállóbb alkotásaira, a piramisokra, vagy az amfiteátrumokra. Egyik se lenne elképzelhető a természetes kövek nélkül. Az olyan kőzetekhez, mint a mészkő, a gránit és a márvány a luxus, az elegancia és a szépség társul. Ahhoz, hogy ezeket a pozitív tulajdonságokat kamatoztassuk nem kell monumentális nagyságokban gondolkoznunk. Már azzal is jelentősen növelhetjük otthonunk fényét, hogy egy-egy elem révén csempésszük be a belső terekbe.

Faldekoráció

Egyedi stílust és hangulatot teremthetünk egy egy szobában azzal, hogy egy hangsúlyos falat – vagy falrészt – természetes kővel burkolunk be. Ez mélységet, és különleges texturát kölcsönöz a helyiségnek. A nappaliban, vagy a hálószoba egy kőburkolattal ellátott fal különleges hangulatot teremt, anélkül, hogy túlzsúfolttá tenné a teret. A természetes kőburkolat elegáns és időtálló megoldás, ami bármely stílushoz jól illik.

A természetes kő falburkolat nem csak esztétikailag kimagasló, hanem praktikus is. Rendkívül strapabíró, aminek köszönhetően nem fog rajta az idő vasfoga, illetve könnyű karban és tisztán tartani. A célra a világabb színű mészköveket ajánljuk, amelyek egyszerre kölcsönöznek stílust a szobának, és tágítják a teret.

Tértágítás a fürdőszobában

A természetes kő remek választás egy kis fürdőszobához. Egy kőből készült mosdókagyló vagy zuhanyfal luxus érzetet keltenek. Válasszunk világos árnyalatú márványt, vagy mészkővet, amik tágasabbá teszik a helyiséget. Továbbá a természetes követ célszerű lehet padlóburkolat céljából is felhasználni. Egyrészt, megfelelő tömítés mellett a márvány, és a mészkő hosszú évtizedekig megőrzi eredeti állapotát. Másrészt ezeke a kövek – különös tekintettel a mészkő -, természetes módon csúszásmentesek, aminek köszönhetően fürdőszobánk jóval biztonságosabb lesz. Emellett a tisztántartásuk is gyerekjáték.

Konyhapult

Egy kompakt konyhában a természetes kő pult elegáns és időtálló választás. Erre a célra a gránit az egyik legjobb megoldás. A magmás kőzet legfőbb előnye a praktikusság, mivel az egyik legkeményebb anyag, amiből a konyhapult készülhet. Ennek köszönhetően rendkívül ellenálló a fizikai és kémiai hatásokkal szemben egyaránt.

Továbbá nemcsak a praktikusság terén remekel a gránit, ugyanis a tévhitekkel ellentétben egyáltalán nem egy unalmas anyag. A szilárd kőzet számtalan árnyalatban, mintázattal és színben elérhető. Így mindenki megtalálhatja azt a darabot, ami hangulatában és stílusában legjobban illik az elképzeléséhez. 

Ablakpárkány

Az ablakpárkányokat átalakíthatjuk praktikus és dekoratív elemekké, amelyek nem csak esztétikailag lesznek vonzóak, hanem funkcionálist is kapnak, ami egy kisebb helyiségben jól jöhet. Képzeljünk el egy ablakpárkányt, amiből egy kényelmes olvasósarkot varázsolunk, vagy egy mini beltéri kerté alakítunk át, ahol fűszer növényeket nevelhetünk. A különböző anyagok és színek használatával az ablakpárkány a helyiség meghatározó stílus eleme lehet, miközben eredeti funkciójukat is megőrzik.

Korábbi cikkünkben összegyüjtöttünk néhány inspiráló ötletet, amivel új funkciót adhatunk kő párkányunknak. A cikk a linkre kattintva megtekinthető.

Padlóburkolat

A természetes kőből készült padlóburkolat kiváló választás kis helyiségekben, mivel a világos színű kövek nagyobbnak láttatják a teret. A mészkő természetes szépsége utánozhatatlan stílussal ruházza fel a teret legyen szó konyháról, nappaliról vagy bármely más helyiségről. Emellett az sem utolsó szempont, hogy a természetes kőburkolatot könnyű tisztántartani, amiről korábbi cikkünkben írtunk részletesen.

Kandalló

Egy kis helyiségben egy kompakt, természetes kőből készült kandalló egészen biztosan a szoba – vagy az otthon – központi eleme lesz. A kandalló nem csak melegséget fog árasztani, hanem a természetes kő az eleganciájával különleges hangulatot is teremt. A kandalló esztétikai értékét tovább növelhetjük azzal, ha a tűzhely környékét mészkő lapokkal burkoljuk.


Mindig kérjünk szakértői segítséget!

A természetes kő burkolat használatával nemcsak a vonzerejét növelhetjük egyes helyiségeknek. Az olyan kövek, mint a mészkő, a gránit, vagy a márvány rendkivül praktikusak is egyben: tágasabbá, fényesebbé és egyedibbé teszik a teret. Továbbá rendkívül könnyű tisztán tartani ezeket a felületeket és rendeltetésszerű használat mellett hosszú évtizedekig megőrzik eredeti szépségüket.

Azonban ehhez megfelelő minőségű alapanyagra, és gondos kivitelezésre van szükség. Válogasson az Amonstone prémium minőségű természetes kő kínálatában, és találja meg az elképzeléseihez legjobban illő anyagot. Csapatunk több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik természetes kövek forgalmazásában és kivitelezésben.

További cikkek

Pénznem

HUF

Vastagság

Itt tudja megadni, hogy milyen magasságú párkányt kíván rendelni. Nagyobb igényebevétel esetén (pl.: kültéren 3 cm) vastagabb párkányt javaslunk, míg beltéren a vékonyabb változat is tökéletesen megfelelő lehet.

Mélység

Itt tudja megadni a párkány mélységét cm-ben. FONTOS! Kültéri párkány esetében a végleges falsíktól érdemes minimum 3cm-es túlnyúlással számolni a megfelelő vízelvezetés érdekében.