TERVEZZE MEG A PÁRKÁNYÁT ÉS KALKULÁLJON ÁRAT NÉHÁNY KATTINTÁSSAL!

Keresés
Keresés
Close this search box.
0

Nilus PRÉMIUM MÉSZKŐ ALAPANYAG ismertető

Gyakori felhasználási területek:

NILUS PRÉMIUM MÉSZKŐ ALAPANYAG ismertető

A mészkő jellemzően egyásványos, üledékes kőzet, melynek sűrűsége és színe függ a kőzetalkotó szemcsék alakjától és méretétől, vannak lyukacsos és egészen tömör szerkezetű kövek is. Az AMONSTONE NILUS PRÉMIUM MÉSZKŐ a márványoktól abban különbözik, hogy anyaga nem engedi át a fényt, mintája viszont csodálatos márványozott. Színe sötétzöld, fekete-szürke és fehér erezettel. Tömör, fényes, kemény és elegáns.

Természetes anyag lévén amellett, hogy rendkívül tartós és időtálló, egyedisége vitathatatlan. Hiába is keresnénk, nincs két ugyanolyan mészkőlap.

Felhasználási lehetőségei igencsak sokrétűek. Az AMONSTONE NILUS termékek akár több generáción át kölcsönöznek különlegességet otthonunknak

LEGFONTOSABB AMONSTONE NILUS TERMÉKEINK:

Egyedi gyártmányok 2 cm-es vastagságtól, alapértelmezetten fényes felülettel elérhetőek. Továbbá rendelésre a rendelkezésre állástól függően matt felülettel és/vagy 3 cm-es vastagságban is elérhetőek, amellyel kapcsolatban minden esetben érdeklődjön kollégáinknál.

(A különböző, pirossal színnel jelölt termékek a linkre kattintva tekinthetők meg.)

Története

A mészkő jellemzően egyásványos, üledékes kőzet, melynek sűrűsége és színe függ a kőzetalkotó szemcsék alakjától és méretétől, vannak lyukacsos és egészen tömör szerkezetű kövek is. A fehértől, az egyre sötétebb bézsen át, egészen a feketéig mozgó színskálán találunk szebbnél-szebb kőlapokat ízlésünknek megfelelően.

Természetes anyag lévén amellett, hogy rendkívül tartós és időtálló, egyedisége vitathatatlan. Hiába is keresnénk, nincs két ugyanolyan mészkőlap: sokszor az évmilliók alatt megkövült őstengeri élőlények maradványait is megtalálhatjuk a feldolgozott alapanyagokban.

Ellenálló anyag, felhasználási lehetőségei igencsak sokrétűek. Az AMONSTONE NILUS termékek akár több generáción át kölcsönöznek különlegességet otthonunknak.

Előnyei

  • Természetes anyag
  • Csiszolással többször is könnyen felújítható felületet ad
  • Az idő előrehaladtával szépen „avul”, mindig is elegáns marad az eltelt évek számától függetlenül
  • Klasszikus „mészköves” megjelenésű és színű

ÉRDEMES FIGYELEMBE VENNI

  • Fényes felületű burkolatként nem viseli jól a savak, maró tisztítószerek hatását
  • A vízszintes felületeket burkolás után azonnal, majd időszakosan  ismétlődően impregnálni kell (alacsony költségű, könnyen, szaktudás nélkül is elvégezhető, évente-kétévente szükséges kezelés)
  • A zsíros, olajos, színes folyadékok maradandó foltot hagyhatnak rajta
  • Nem jó hőszigetelő

FELHASZNÁLÁSI TIPPEK

Ajánlott minimális fugavastagság: 2 mm

Ajánlott fugázó anyag: MUREXIN SF 50 (kb. 1kg/m2)

Ajánlott ragasztóanyag: MUREXIN KWF 61 (kb. 2-4 kg/m2)

Impregnálás: A felhasználás helyétől függően ajánlott (csapadék, közlekedésből adódó szennyeződés, zsíros-olajos szennyeződés pl. kerti grillsütő esetén) A csúszásmentes, matt, valamint a koptatott antikolt felület impregnálása minden esetben KÖTELEZŐ!

Ajánlott impregnáló anyag: MUREXIN Repol S4 szilikonos impregnáló (kb. 0,2-0,5 l/m2)

Pénznem

HUF

Vastagság

Itt tudja megadni, hogy milyen magasságú párkányt kíván rendelni. Nagyobb igényebevétel esetén (pl.: kültéren 3 cm) vastagabb párkányt javaslunk, míg beltéren a vékonyabb változat is tökéletesen megfelelő lehet.

Mélység

Itt tudja megadni a párkány mélységét cm-ben. FONTOS! Kültéri párkány esetében a végleges falsíktól érdemes minimum 3cm-es túlnyúlással számolni a megfelelő vízelvezetés érdekében.