Tekintse meg októberi akciónkat – AMONSTONE DUBAI alapanyag 10 %-os kedvezménnyel! További részletekért kattintson!

0

RIO mészkŐ ALAPANYAG ismertető

Gyakori felhasználási területek:

RIO MÉSZKŐ ALAPANYAG ismertető

A RIO szürke színű, világos rendkívül ellenálló mészkő. Mind kül-, mind pedig beltéri felhasználásra javasoljuk. Megfelelő vastagságban falfelületek, padlók burkolására, párkánynak, könyöklőnek, kerítésfedlapnak, valójában bárminek, egyaránt kitűnően használható. Az egyik legsokoldalúbban beépíthető alapanyagunk.

A felületen itt-ott feltűnő kristályos zárványok, csigaház, kagyló maradványok, hajszálvékony ásványi anyag rétegekből adódó színeltérések még természetesebbé, egyedibbé, dekoratívabbá teszik ezt a nagyszerű anyagot.

A modern épületek kül és belterihez épp olyan jól alkalmazható, mint a klasszikus házak felületein. Ez az anyag kifejezetten jól alkalmazható pultként (fontos, hogy a mészkő nem áll ellen a savaknak!). Nagyszerűen kombinálható fényezett beton vagy szálcement felületekkel.

LEGFONTOSABB AMONSTONE RIO TERMÉKEINK:

(A különböző, pirossal színnel jelölt termékek a linkre kattintva tekinthetők meg.)

Története

A mészkő jellemzően egyásványos, üledékes kőzet, melynek sűrűsége és színe függ a kőzetalkotó szemcsék alakjától és méretétől, vannak lyukacsos és egészen tömör szerkezetű kövek is. A fehértől, az egyre sötétebb bézsen át, egészen a feketéig mozgó színskálán találunk szebbnél-szebb kőlapokat ízlésünknek megfelelően.

Természetes anyag lévén amellett, hogy rendkívül tartós és időtálló, egyedisége vitathatatlan. Hiába is keresnénk, nincs két ugyanolyan mészkőlap: sokszor az évmilliók alatt megkövült őstengeri élőlények maradványait is megtalálhatjuk a feldolgozott alapanyagokban.

A mészkő sokszínűségéről és keletkezéséről bővebben a linkre kattintva olvashat!

Ellenálló anyag, felhasználási lehetőségei igencsak sokrétűek. Az AMONSTONE RIO termékek akár több generáción át kölcsönöznek melegséget és különlegességet otthonunknak.

Előnyei

  • Természetes anyag
  • Alacsony a hőelnyelő képessége, ezért kevéssé forrósodik fel a nyári napsütésben, ami hasznos a teraszon, a kertben, a medence körül
  • Vizesen nem csúszik, sem cipőben, sem pedig mezítláb
  • Akár matt, antikolt, fényes felülettel is könnyen karban tartható, tisztítható
  • Csiszolással többször is könnyen felújítható felületet ad
  • Az idő előrehaladtával szépen “avul”, mindig is elegáns marad az eltelt évek számától függetlenül

ÉRDEMES FIGYELEMBE VENNI

  • Fényes felületű burkolatként nem viseli jól a savak, maró tisztítószerek hatását
  • A vízszintes felületeket burkolás után azonnal, majd időszakosan  ismétlődően impregnálni kell (alacsony költségű, könnyen, szaktudás nélkül is elvégezhető, évente-kétévente szükséges kezelés)
  • A zsíros, olajos, színes folyadékok maradandó foltot hagyhatnak rajta
  • Nem jó hőszigetelő

FELHASZNÁLÁSI TIPPEK

Ajánlott minimális fugavastagság: 2 mm

Ajánlott fugázó anyag: MUREXIN SF 50 (kb. 1kg/m2)

Ajánlott ragasztóanyag: MUREXIN KWF 61 (kb. 2-4 kg/m2)

Impregnálás: A felhasználás helyétől függően ajánlott (csapadék, közlekedésből adódó szennyeződés, zsíros-olajos szennyeződés pl. kerti grillsütő esetén) A csúszásmentes, matt, valamint a koptatott antikolt felület impregnálása minden esetben KÖTELEZŐ!

Ajánlott impregnáló anyag: MUREXIN Repol S4 szilikonos impregnáló (kb. 0,2-0,5 l/m2)

Pénznem

HUF

Vastagság

Itt tudja megadni, hogy milyen magasságú párkányt kíván rendelni. Nagyobb igényebevétel esetén (pl.: kültéren 3 cm) vastagabb párkányt javaslunk, míg beltéren a vékonyabb változat is tökéletesen megfelelő lehet.

Mélység

Itt tudja megadni a párkány mélységét cm-ben. FONTOS! Kültéri párkány esetében a végleges falsíktól érdemes minimum 3cm-es túlnyúlással számolni a megfelelő vízelvezetés érdekében.