TERVEZZE MEG A PÁRKÁNYÁT ÉS KALKULÁLJON ÁRAT NÉHÁNY KATTINTÁSSAL!

Keresés
Keresés
Close this search box.
0

Vásárlói tájékoztató

Tartalomjegyzék

RENDELÉS, KAPCSOLAT

Rendelés, információ, ajánlatkérés : www.amonstone.hu webáruházon keresztül, az info@meszkoesgranit.hu email címen vagy a lenti telefonszámokon:


Poloviczerné Móni sales asszisztens : +36 70 489 8870 (p.moni@amonstone.hu)


Tóth-Gruber Viktor kereskedelmi vezető : +36 70 282 2153 (tgviktor@amonstone.hu)

    Kovács Róbert kiskereskedelmi ágazatvezető : +36 70 933 6098 (kovacs.robert@amonstone.hu)


projektekkel kapcsolatban : Klauser Róbert értékesítési igazgató : +36 30 377 5318 (k.robert@amonstone.hu)

ÁRAK TARTALMA ÉS ÉRVÉNYESSÉGÜK

AZ ÁRLISTÁBAN MEGADOTT ÁRAK TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰEK. 1 EUR=410 HUF / 1 USD=400 HUF MNB DEVIZAÁRFOLYAMIG ÉRVÉNYESEK.
Az ennél magasabb árfolyam esetén egyedi árképzést alkalmazunk.


Az árlista visszavonásig érvényes, a változtatás jogát fenntartjuk.
A pontos ár minden esetben az adott ajánlatkérésre küldött írásos visszaigazolásunk szerint kerül kiszámlázásra

A kiskereskedelmi árak tartalmazzák a 27%-os ÁFA-t.

SZÁLLÍTÁS

KÉSZTERMÉKEK

A fal és padlóburkoló lapok (AMONSTONE KÉSZTERMÉKEK), kerti burkolatok szállítása rakodóhátfalas autóval történik, logisztikai cég végzi. A honlapon (www.amonstone.hu) készletre jelölt termékek esetében a szállítási határidő a rendelés leadási napjától számított 15 munkanap. A szállítás díja Magyarország területén belül minden esetben nettó 22.500 Ft + Áfa/raklap. 5 raklapnál nagyobb rendelés esetén egyedi szállítási díjat alkalmazunk. 

A szállítás a késztermékek esetén visszaváltható raklapon történik. Rendelés esetén a raklap ára felszámításra kerül. 

GYÁRTMÁNYOK

Az AMONSTONE egyedileg gyártott természeteskő párkányok, könyöklők és fedlapok stb. szállítása a cég saját logisztikai rendszerében történik. Díja  7.500  + ÁFA/ rendelés. Az egy szállítmányban rendelhető gyártmányok maximális össztömege 1.000 kg. Az ennél nagyobb tömegű rendelések díja 1000 kilogrammonként kerül felszámításra. 

A szállítás kisteherautóval a megadott címhez legközelebb eső földszinti pontra történik egyszeri díjfizetés ellenében egy alkalommal, előre egyeztetett időpontban. 

A gyártmányok kézzel rakodhatóan kerülnek kiszállításra, a helyszínen a darabok biztonságos, megfelelő, az időjárás és más külső tényezőktől védett elhelyezése a megrendelő felelőssége. 

Az egyedi gyártmányok szállítási határideje a fizetéstől számított minimum 10 munkanap. Minden esetben a visszaigazolásban szereplő várható szállítási időpont a mérvadó. 

A megrendelő hibájából meghiúsult szállítás csak a szállítási díj ismételt megfizetése esetén kérhető. Annak időpontja a cégünk által megszabott logisztikai rendhez igazítva kerül egyeztetésre. 

Az átvételkor tapasztalt esetleges hibákat minden esetben a vásárló köteles azonnal jelezni a teljesítést végző cég fele. Kérjük ilyen esetben írásban az info@meszkoesgranit.hu e-mail címre küldje meg panaszát. Minden esetben kérjük, hogy a vélt vagy valós hibákat fényképen rögzítse és azt küldje meg a megadott elektronikus postacímre.

TÁROLÁS

Gyártmányaink és késztermékeink helyes tárolása a beépítésig: 

GYÁRTMÁNYOK

puha felületen ( pl.: lécek vagy hullámkarton) függőleges falnak vagy más stabil felületnek támasztva, vízszintesen, lehetőség szerint az egyes darabok kezeletlen hosszú élére fektetve érdemes tárolni. A gyártmányokat egymás mellé úgy kérjük elhelyezni, hogy a fényes oldal fényes oldallal a matt oldal pedig matt oldallal érintkezzen. 

Beépítésig fagytól és közvetlen csapadéktól óvjuk a termékeket!

A hosszabb darabok szállítása, vízszintesen az élükre fordítva, közepén megtámasztva, két fő által mozgatva biztonságos.

KÉSZTERMÉKEK

A késztermékek a szállításra használt csomagolásban lehetőleg csapadéktól és fagytól védettek tárolandók. 

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK, MÉRETEK, FELÁRAK

Az egyedi rendelésre megadott árak 2 cm-es anyagvastagság esetén érvényesek. 3 cm-es vastagságú alapanyagból történő gyártás esetén 30%-os felárat számítunk fel. Egyéb anyagvastagság esetén egyedi árképzést alkalmazunk. A 2 cm-es anyagvastagságtól eltérő gyártmányok általában rendelhetőek, várhatóan 8-10 hét szállítási idővel tudjuk az ilyen igényeket kiszolgálni. A raktáron levő anyagokból a gyártás anyagvastagságtól függetlenül az általános tájékoztatóban megadottak szerint történik. Rendeléskor kérje tájékoztatásunkat!

Az egyedi méreteket 0,5 cm-es méretlépcsőben kérjük megadni! Minimális és maximális méretek : mélység : minimum 10 cm-maximum 150 cm, hosszúság : minimum 30 cm-maximum 200 cm

A 200 cm-nél hosszabb termék illetve a mélységi méretnél 10 szeres vagy annál nagyobb hosszúságú cikk alapértelmezetten két egyenlő darabban kerül legyártásra.

A kiválasztott alapanyagtól függően felár ellenében kérésre és a megrendelő felelősségére rendelhető ettől eltérő cikk is. Kérjük ezt vegyék figyelembe és rendeléskor kérjenek tájékoztatást!

Az ár tartalmazza a leszabás, élképzés (2 mm-es, 45 fokos letörés), front él csiszolás, 1 oldali vízorr metszés, 5-5 cm oldal polírozás díját.
A termékeket alapêrtelmezetten polírozott fényes felületű alapanyagból készítjük, egyéb felületkezeléssel a szállítási határidő kb. 8 hét.

Extra kezelések : két oldali élcsiszolás és két oldali vízorr marás : 30 % felár. Három oldali élcsiszolás és vízorr marás : 40% Négy oldali élcsiszolás és vízorr marás : 50 % felár.

Negyedíves lekerekítés díja nettó 3.937 HUF/ folyóméter (bruttó 5.000 HUF / folyóméter). Nem derékszögű, nem párhuzamos vágások árát egyedileg képezzük. Minimum ár nettó 2.000 HUF/db.

MEGFELELŐSÉG, ÉMI ENGEDÉLY

AZ AMONSTONE termékek gyártója és forgalmazója az MSON Hidegburkoló Kft.(9200 Mosonmagyaróvár Gyertyán utca 18. Adószám: 24129297208, Cégjegyzékszám: 08 09 024161) rendelkezik az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. Mérnöki Szolgáltatások Igazgatóság ÉMI Építőipari Vizsgáló Laboratóriuma által 2020. augusztus 10-én kibocsátott M4-A154X-19566-2020 projektszámmal kiadott, M-4026/2020 témaszámú TVB TIPUSVIZSGÁLATI BIZONYÍTVÁNNYAL a forgalmazott és gyártott Egyiptomi mészkő burkolólapok építési termékek megfelelőségéről :EN 1469:2015, EN12057:2004, EN12058:2004, EN 1341:2012 jelű műszaki specifikációkban rögzített követelményeknek külső és belső térben, padló, fal és útburkolóanyagként való felhasználáshoz. 

FIGYELMEZTETÉSEK

TERMÉKEINK ALAPANYAGA TERMÉSZETES KŐ. A MINTAKÉNT BEMUTATOTT TERMÉKHEZ KÉPEST A LESZÁLLÍTOTT TERMÉKEK SZÍNÉBEN ÁRNYALATBELI ELTÉRÉSEK LEHETNEK. A TERMÉSZETBEN NEM FORDUL ELŐ TÖBB TELJESEN AZONOS KŐ-EZÉRT TERMÉKEINK SEM TELJESEN AZONOSAK. A TERMÉSZETES KÖVEK FELDOLGOZÁSÁNAK SAJÁTOSSÁGAI MIATT AZ ANYAGVASTAGSÁGBAN A MEGADOTTHOZ KÉPEST KISEBB ELTÉRÉSEK ELŐFORDULHATNAK. A TERMÉKEINK ALAPANYAGÁBAN FOSSZÍLIÁK, ZÁRVÁNYOK, KRISTÁLYOSODÁSOK ELŐFORDULNAK. 

A BURKOLÓLAPOKRA MEGADOTT ÁRAK FUGÁZOTT M2-RE VONATKOZNAK. 

A TERMÉKEKRE A TECHNIKAI PARAMÉTEREKNÉL MEGADOTT AJÁNLÁSOK ÉS UTASÍTÁSOK BETARTÁSA ESETÉN VÁLLALUNK GARANCIÁT. 

AZ AJÁNLOTT RAGASZTÓ, IMPREGNÁLÓ, FUGÁZÓ ANYAGOK TULAJDONSÁGAIVAL MEGEGYEZŐ PARAMÉTEREKKEL RENDELKEZŐ ANYAGOK HASZNÁLATA ESETÉN A TERMÉKEK IDŐTÁLLÓSÁGÁRA VÁLLALT GARANCIA ÉRVÉNYES. 

MINDEN ESETBEN TÁJÉKOZÓDJON A KIVÁLASZTOTT TERMÉK ALKALMAZHATÓSÁGÁRÓL AZ ADOTT FELÜLETEN ! 

A GARANCIA A TERMÉKRE VONATKOZIK, A BURKOLÁSI, BEÉPÍTÉSI MUNKÁLATOK FOLYAMÁN HIBÁS GYAKORLATBÓL ADÓDÓ MINŐSÉGROMLÁSRA, A KIVITELEZÉS HIBÁIBÓL, GONDATLANSÁGBÓL, RAKODÁSI, KEZELÉSI, TÁROLÁSI HIBÁKBÓL ADÓDÓ MINŐSÉGROMLÁSRA NEM VÁLLALUNK GARANCIÁT.

BEÉPÍTÉSI IRÁNYMUTATÁS

A mészkő és márvány termékek és gyártmányok esetén minden esetben elengedhetetlen a termék víztől, párától, építési nedvességtől való védelme!

A vízszintesen vagy szükség szerint ( javasolt 5%-os döntés a csapadékvíz elvezetése  érdekében a homlokzat irányába) döntve beépített darabokat S1-es minőségű, természetes kőhöz használható, a termék színének megfelelően fehér vagy szürke ragasztóanyaggal mind a fogadó, mind pedig a csatlakozó felületen vékony rétegben szükséges megkenni. A természetes kőből készült termékek és gyártmányok csatlakozó felületének glettelése a ragasztóanyaggal a víz és párazárás szempontjából elengedhetetlen. 

A természetes kövekből készült elemek rögzítéséhez az MSON Hidegburkoló Kft., mint az AMONSTONE termékek és gyártmányok gyártója és forgalmazója az építési ragasztóhabok használatát NEM JAVASOLJA!

Az oldalsó irányokból a vágott éleket nem ecetsavas fugázó, tömítő anyaggal szükséges a csatlakozó felületektől, illetve a környezeti nedvességtől elzárni. 

A vízszintes felületeket a beépítés után azonnal, minden esetben szilikonos, természetes kőhöz alkalmazható impregnáló anyaggal felületkezelni szükséges!

Főként a fentiek hiányában a természetes kő gyártmányok és késztermékek felületén a környezetéből felvett nedvesség diffúz folyamatai miatt kalcium és esetenként nátriumos kiválások keletkezhetnek. Ez fátyolszerű, foltos, porló, többnyire fehér rétegként jelenhet meg a termékeken, azok mattulását okozhatja. A fellépő probléma esztétikai jellegű, a termék használhatóságát nem befolyásolja.  

A kiválás eltávolítása  vegyileg nem vagy csak kevéssé eredményesen megoldható, a hatékony fizikai javítás pedig az alapanyag felületét is rongálhatja. 

KIALAKULÁSÁNAK MEGELŐZÉSE A HELYES BEÉPÍTÉSI GYAKORLATTAL ÉS AZ IRÁNYMUTATÁSNAK MEGFELELŐ SEGÉDANYAGOK HASZNÁLATÁVAL AZ ESETEK CSAKNEM 100%-ÁBAN ELKERÜLHETŐ.  

TÁJÉKOZTATÓ AZ AMONSTONE TERMÉSZETESKŐ GYÁRTMÁNYOK ÉS KÉSZTERMÉKEK ALAPANYAGAINAK ÁLTALÁNOS TULAJDONSÁGAIRÓL

 1. A mészkő egy természetes termék, minden kő egyedi és ezért a kialakulási sajátosságait rendelés előtt figyelembe kell venni.
 2. Az optikai tulajdonságokat kéretik a használati körülmények között megítélni, a súrolófény nem ilyen megítélési körülmény.
 3. Ha nincs egyéb megállapodás, a teljesítés az általános szabványok szerint, az www.amonstone.hu weboldalon meghírdetettek szerint valósul meg.
 4. Szín, struktúra és felszíni eltérések

A színét, a struktúráját és a textúráját egy kőzetnek a különböző ásványi anyagok és ezek térbeli eloszlása adja. Így a színeltérések egy természetes kőnél magától értetődnek.

DIN 18332 szabvány alapján (Természetes kő feldolgozása, 2.1.4 szakasz), szín, – textúra, – és struktúra eltérések kifejezetten megengedettek.

Az eltérés mértékét részben minták segítségével lehet behatárolni. A kismértékű egyenetlenségek, eltérések nem alapoznak meg garanciális kötelezettséget.

 1. Erek és repedések

A terméskő kialakulása földtani folyamatok eredménye. Évmilliók során a földkéreg szerkezete változott, tektonikai hasadások keletkeztek, amit a mészpát újra kitöltött és megszilárdított. Természetes jelenségek a kvarcerek, amik sok mészkő karakteréhez hozzájárulnak és a lapok mintázatát gazdagítják. Ezek az eltérések nem értékelhetők hiányosságként. A rétegekkel, árnyalatokkal, üregekkel…stb. kialakult mészköveknél a repedés és szerkezeti gyengeség természetes tulajdonság. Ezek alapvetően elkerülhetetlenek, ezeket részben speciális, szakszerű tömítéssel kezelik.

 1. Pórusok a kőzetben

A kőzet természetes keletkezése folytán porózus, lyukacsos. Külön művelettel, tömítéssel bezárhatóak ezek a pórusok. A megmaradt pórusok vagy később megnyílt pórusok nem kifogásolhatóak, hisz ezáltal csak a kőzet eredeti tulajdonságai válnak láthatóvá.

 1. Méretbeli tolerancia

Az egyes mészkőlapok megengedett méretbeli eltéréseit a DIN 18332 szabvány tartalmazza. A méretbeli toleranciára vonatkozóan, a kő építőelemekre a DIN 18201 és DIN 18202 szabványok vonatkoznak, amik csak azt vizsgálják, a különböző kapcsolódó építőelemek illeszkedése egyértelműen károsodott-e. Irányított fénynél látható felületi egyenletlenségek a burkolatoknál megengedettek, ha ez a DIN 18202 szabvány által előírt határokon belül van.

 1. Kültéri felhasználása a mészkőnek

Szakszerű felhasználás/beépítés és különösen a megfelelő vízelvezetés biztosítása esetén, szinte teljesen kizárható a fagykár. Kerülni kell a sózást, mivel ezek az anyagok nem sóállóak.

 1. Ajánlások a tisztításhoz és ápoláshoz

Csak sav,- és lúgmentes, nem-maró, karcmentes tisztítószer használható, ami nem károsítja a felületet.

 1. A termékek impregnálásával kapcsolatos információ

A vízszintesen burkolt mészkő felületeket minden esetben impregnálni kell! Vállalatunk a Murexin Repol S4 impregnáló anyagot ajánlja (természetesen más gyártó által gyártott imregnáló anyag is megfelel ami a Repol S4 tulajdonságaival megegyezik!)

 1. Egyéb AMONSTONE késztermékek és gyártmányok alapanyagául szolgáló természetes kőzetek 

A mészkőn kívül elsősorban márványt es gránitot használunk. A márvány lényegében módosult mészkő, ezért fizikai es egyéb tulajdonságai a fentiekkel megegyeznek. Használatuk folyamán a korábbi pontokban ismertetettek szerint szükséges eljárni. Gránit alapanyagaink azonban a természet legellenállóbb anyagai köze tartoznak. Kiemelten terhelt es kitett felületek esetén javasoljuk ezen nemes alapanyagok használatát. Áruk kevéssel magasabb, ellenálló képességük azonban még szélesebb körű felhasználásukat teszi lehetővé az épített környezetünkben. 

Pénznem

HUF

Vastagság

Itt tudja megadni, hogy milyen magasságú párkányt kíván rendelni. Nagyobb igényebevétel esetén (pl.: kültéren 3 cm) vastagabb párkányt javaslunk, míg beltéren a vékonyabb változat is tökéletesen megfelelő lehet.

Mélység

Itt tudja megadni a párkány mélységét cm-ben. FONTOS! Kültéri párkány esetében a végleges falsíktól érdemes minimum 3cm-es túlnyúlással számolni a megfelelő vízelvezetés érdekében.